S.S.R.-RotterdamSocietas Studiosorum Reformatorum Roterodamensis
Voor bedrijvenWord ook lid!
Wachtwoord vergeten?
Zoeken op website

Over de Vereniging

Hoofdsponsor

S.S.R.-Rotterdam werd opgericht in 1918 met als doel de opvang en zelfontplooiing van haar leden. Omdat dit nog altijd hoog in het vaandel staat, worden er diverse activiteiten georganiseerd, zoals themafeesten, het jaarlijks terugkerende tweedaagse feest ‘Bont & Blauw’, studentikoze wedstrijden voor jaarclubs of disputen, vrijwilligersactiviteiten, sportieve activiteiten met als hoofdactiviteit een groots driedaags voetbal/hockey toernooi, toneel, politieke debatten met kopstukken uit de vaderlandse politiek en noem maar op.

 

S.S.R.-Rotterdam is met 850 leden één van de grootste studentenverenigingen van Rotterdam. In het hartje van Rotterdam speelt het verenigingsleven zich af op onze sociëteit ‘Koinoonia’. Aan de langste bar van Rotterdam grijpen de leden de kans aan om hun (studie-) boek te buiten te gaan. De sociëteit bestaat uit twee verenigde herenhuizen en is een aantal jaar geleden grondig verbouwd om aan alle eisen van een studentensociëteit te blijven voldoen.

 

Het kenmerkende van S.S.R.-Rotterdam is haar pluriformiteit, haar ongedwongen sfeer in combinatie met oude tradities en haar unieke disputenstructuur. Negen verschillende disputen zorgen er elk jaar weer voor dat alle eerstejaars meteen worden opgenomen door een groep leden uit verschillende verenigingsjaren, studies en leeftijden. Dit zorgt voor leden met enorm veel passie voor de vereniging. Elk dispuut heeft haar eigen identiteit, sfeer en tradities, waarin de pluriformiteit van de vereniging goed tot haar recht komt. Naast deze disputen kennen we bij S.S.R.-Rotterdam ook jaarclubs die op hun eigen manier op de jaarclubavonden regelmatig de sfeer bepalen. 

Sponsoren

Realisatie: verenigingenweb