S.S.R.-RotterdamSocietas Studiosorum Reformatorum Roterodamensis
Voor bedrijvenWord ook lid!
Wachtwoord vergeten?
Zoeken op website

Nieuws

Gaan studeren en studentenvereniging samen? Ja!

Zeven jaar over je bachelor doen is niet meer van deze tijd. Studentenverenigingen daarmee evenmin? Nee! Ondanks het veranderende studieklimaat en de nominaal is normaal regel in Rotterdam, is het uiteraard haalbaar om je studie en studentenvereniging met elkaar te combineren. Elke avond tot sluit staan, gevolgd door heftige katers en daardoor hoorcolleges overslaan is alleen niet de manier waarop. Kies voor een goede balans tussen studie en sociaal!

Waar studentenverenigingen al snel het mikpunt zijn van kritische media en op onwaarheden-gebaseerde artikelen, is het verfrissend om te zien dat sommige journalisten verder kijken dan de stereotypes. Tim van Ham schrijft in zijn artikel "Studentenvereniging 2.0: drinken en studeren" over de omslag die studentenverenigingen maken danwel moeten maken op het gebied van studiemogelijkheden voor hun leden. Hij geeft voorbeelden van verenigingen uit heel het land die speciale studieruimtes inrichten in hun sociëteit waardoor leden de mogelijkheid krijgen om naast borrelen en feesten óók te studeren op hun vereniging. Dit draagt vanzelfsprekend bij aan de studieresultaten die deze studenten boeken. Tevens heerst er tegenwoordig een algehele sfeer op studentenverenigingen dat het niet meer wenselijk is om ellenlang uit te lopen met je studie. Je studie halen staat op nummer 1 en ook S.S.R. tracht bij te dragen aan dit besef onder haar leden.

Een commissie doen? Uiteraard een goed idee! Het lid worden van een commissie betekent echter wel dat je minstens je propedeuse behaald moet hebben wanneer je een commissie wilt doen binnen S.S.R. Op deze en vele andere manieren probeert onze vereniging haar leden te stimuleren om hun studie binnen een wenselijke tijdsperiode te voltooien. Daarnaast biedt een vereniging natuurlijk een tal van toevoegingen op het studeren: naast het sociale aspect dat terug komt in borrelen en feesten, leer je samen te werken in commissies of besturen. Tevens kom je als lid in aanraking met grote bedrijven of ondernemers zoals tijdens ons sprekersevenement op 2 maart a.s.

Kortom, de conclusie die getrokken kan worden is dat studentenverenigingen eerder bijdragen aan betere studieresultaten dan dat deze afgeremd worden. Klik hier voor het artikel van Tim van Ham waarin dit uitgebreid toegelicht wordt.

Sponsoren

Realisatie: verenigingenweb