S.S.R.-RotterdamSocietas Studiosorum Reformatorum Roterodamensis
Voor bedrijvenWord ook lid!
Wachtwoord vergeten?
Zoeken op website

Nieuws

 • 100 KINDEREN UIT ROTTERDAM-WEST DOEN EEN WENSStudentenvereniging S.S.R.-R. bestaat 100 jaar en dat viert zij graag met de stad Rotterdam. Samen met Sparta Rotterdam en de Voedselbank organiseert zij een inspirerende dag waarbij maarliefst honderd kinderen samenkomen onder begeleiding van studenten.Op zondag 4 februari bezoeken honderd kinderen de voetbalwedstrijd Sparta-Willem II welke plaatsvindt in het Kasteel. De kinderen hebben weliswaar diverse culturele achtergronden, maar hebben in ieder geval een ding gemeen met elkaar: zij hebben allen een individuele wens.

  lees meer
 • Vrijdag 10 maart 2017 vond het eerste ICV Bedrijvendiner plaats in Utrecht. In samenwerking met zusterverenigingen Unitas S.R. en Unitas S.A. organiseerde S.S.R.-Rotterdam een avond waar leden kennis konden maken met verschillende bedrijven. KLM en BASF waren aanwezig om het een en ander te vertellen over hun bedrijf. Na de korte presentaties gingen de leden van de verenigingen samen eten met de recruiters en medewerkers van de bedrijven. Het was een groot succes!

  lees meer
 • Op vrijdag 3 maart opent S.S.R.-Rotterdam wederom haar deuren voor een Open Feest. De eerste editie van DICHTGETIKT. zal dan plaatsvinden. Tijdens dit Open Feest zal de Bont & Blauw commissie hun thema presenteren en onthullen welke vette artiesten er aanwezig zullen zijn tijdens Bont & Blauw op 11, 13 & 14 april. Dus ben jij student aan de Hogeschool of de Universiteit en 18+, kom dan vooral langs. We zien je op 3 maart!

  lees meer
 • Van 15 t/m 18 augustus vindt dit jaar de Eurekaweek plaats: een van de leukste weken van het jaar! Tijdens deze 4 dagen kunnen aankomende studenten de stad Rotterdam leren kennen en ontdekken wat zij te bieden heeft. Wil jij alles uit je studententijd halen? Dan word je natuurlijk lid bij een studentenvereniging.  Ga jij volgend jaar studeren? Zoek je nog een plek om te slapen tijdens de Eurekaweek? Kom dan slapen in één van onze verenigingshuizen! Neem contact op met Suzanne Snel (06-40765704 of extern.eurekaweek@ssrr.nl) voor meer informatie. Voor slapers begint de Eurekaweek natuurlijk al op 14 augustus tijdens de slapersbarbecue! 

  lees meer
 • Waar je als studentenvereniging doorgaans gericht bent op het organiseren van borrels, feesten, culturele activiteiten etc. voor de leden, willen wij S.S.R. ook graag laten zien aan studenten die (nog) geen lid zijn. Dit doen we onder andere door het organiseren van een cabaret avond (31 maart j.l.) of een open baravond (6 april a.s.). Om echt een leuk feestje mee te maken openen wij op 29 april onze deuren voor externen middels ons open feest! Deze keer heeft het open feest het thema 'Full Moon Party' wat men terug zal kunnen zien in de aankleding van het feest zelf. Ben je benieuwd naar één van deze activiteiten voor externen? Houd dan onze website/facebookpagina goed in de gaten! Via deze link kom je bij onze facebookpagina. We zien je graag tegemoet!

  lees meer
 • Volgende week is het weer zo ver: op 22, 24 en 25 maart gaat het dak eraf bij de R.S.S. Koinoonia vanwege de zevende editie van Bont & Blauw! S.S.R. opent haar deuren voor alle studenten uit Rotterdam en omstreken om knallend te vieren dat de tentamens voorbij zijn. Ga voor meer informatie en de aanschaf van tickets voor dit evenement naar www.bontenblauw.net!

  lees meer
 • Stichting Students4Society, ook wel S4S genaamd, is een initiatief dat gestart is door leden van S.S.R.-Rotterdam. Zij zetten zich in voor Rotterdam en haar inwoners door verschillende vrijwilligersactiviteiten te organiseren. Jaarlijks terugkerend zijn uiteraard de pietenactie en de voorleesdagen op basisscholen, maar dit jaar zal er ook een dagje uit gepland worden met kansarme kinderen, zal er een diner met eenzame ouderen plaatsvinden en zal er weer een collecte gehouden worden tijdens de zomermaanden. De inzet van S4S blijft zeker niet onopgemerkt en Erasmus4Rotterdam (http://www.erasmus4rotterdam.nl/site/) heeft aangetoond dat S.S.R. op dit moment de meeste vrijwilligersuren maakt. 

  lees meer
 • Zeven jaar over je bachelor doen is niet meer van deze tijd. Studentenverenigingen daarmee evenmin? Nee! Ondanks het veranderende studieklimaat en de nominaal is normaal regel in Rotterdam, is het uiteraard haalbaar om je studie en studentenvereniging met elkaar te combineren. Elke avond tot sluit staan, gevolgd door heftige katers en daardoor hoorcolleges overslaan is alleen niet de manier waarop. Kies voor een goede balans tussen studie en sociaal!

  lees meer
 • Van 22 t/m 31 januari zal S.S.R.-R. zich schuil houden in St. Francois Longchamp: jazeker, dé wintersport van het jaar 2016 is dan in volle gang! Een grote delegatie enthousiaste leden reist af naar het zuid-oosten van Frankrijk voor 8 dagen skiën danwel snowboarden. Geen wintersport ervaring? Maak je dan geen zorgen... 

  lees meer
 • De Eurekaweek staat voor de deur! S.S.R.- Rotterdam opent ook deze week haar deuren, zodat alle nieuwe studenten kennis kunnen maken met S.S.R.- Rotterdam. Meer informatie hierover vind je op de Eurekaweekwebsite

  lees meer

Sponsoren

Realisatie: verenigingenweb