S.S.R.-RotterdamSocietas Studiosorum Reformatorum Roterodamensis
Voor bedrijvenWord ook lid!
Wachtwoord vergeten?
Zoeken op website

NUON

Hoofdsponsor

5 tips voor het kiezen van een goede energieleverancier

 

Sta je op het punt van contract te veranderen of kies je voor het eerst een energieleverancier? Dan is het verstandig om hier goed over na te denken. Als student zijn er al genoeg kosten, en de inkomsten vallen vaak tegen. Door slim te kiezen en je tijd te nemen voor voldoende onderzoek, kies je een goede energieleverancier die je niet altijd de juiste energie levert; maar ook nog eens voor een mooie prijs! Met deze handige tips helpen we je vast wat op weg.

 

 

1. Kijken en vergelijken

Of je nu voor het eerst een energieleverancier zoekt, of je contract wilt veranderen: kijken en vergelijken is de eerste stap. Kijk naar de contractvormen die bepaalde energieleveranciers bieden, de soort energie, de prijzen hiervan en het verschil in prijzen tussen enkel en dubbel tarief. Bereken ook meteen even wat de totaalprijs zou zijn aan de hand van jouw verbruik; de meeste leveranciers hebben hier een handige tool voor op de website.

 

2. Vermijd vergelijkingssites

Veel vergelijkingssites zijn onbetrouwbaar. Deze worden vaak opgezet door een grote naam in de energiewereld, en de uiteindelijke resultaten zullen veelal in het voordeel van de oprichter van de website werken. Er zijn enkel een paar betrouwbare vergelijkingssites beschikbaar, waaronder die van de Consumentenbond.

 

3. De welkomstkorting

Daarnaast is het ook altijd leuk (en vaak voordelig) om een oogje te houden op de welkomstkortingen die verschillende leveranciers aanbieden. Krijg je bijvoorbeeld een slimme thermostaat als welkomstcadeau, dan kan dit je ook in de toekomst energiebesparingen opleveren. Zo’n apparaatje zorgt er namelijk voor dat je minder snel energie verspilt; en daarnaast natuurlijk ook dat je kamer altijd lekker warm is wanneer jij dit wilt. Zeg je contract daarentegen niet te vroeg op; dan gaat de welkomstkorting vaak verloren.

 

4. Kiezen voor vaste of variabele tarieven

Of je kiest voor een vast of variabel tarief hangt vaak af van de duur van je contract en de verwachtingen in de markt. Een variabele tarief veranderd namelijk gedurende de looptijd van je contract, terwijl een vast tarief hetzelfde blijft. Dit vaste tarief biedt je dus voordelen wanneer de energieprijzen in de toekomst stijgen; maar nadelen wanneer deze prijzen dalen.

 

5. De contractvorm

Een contract van onbepaalde tijd geeft je de mogelijkheid om kosteloos op te zeggen wanneer jij dit wilt. Het nadeel is dat de prijzen van zo’n contract vaak wat hoger zijn. Een contract voor bepaalde tijd levert je daarentegen meer mogelijkheden én vaak een hogere welkomstkorting op.

Sponsoren

Realisatie: verenigingenweb