S.S.R.-RotterdamSocietas Studiosorum Reformatorum Roterodamensis
Voor bedrijvenWord ook lid!
Wachtwoord vergeten?
Zoeken op website

Glamorous Goat

Hoofdsponsor

4 handige apps die het leven van studenten een stuk makkelijker kan maken

Apps zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit het leven en dus ook niet uit het studentenleven. Wil je zelf een app ontwikkelen moet je goed kijken hoe een andere app ontwikkelaar dat bijvoorbeeld doet. Je kunt dan ook vaak het beste heel klein beginnen en dus een MVP bouwen van je idee. We hebben een lijstje gemaakt van 4 handige apps die het leven van studenten een stuk makkelijker maken:

Evernote

Evernote is al langer één van de meest populaire apps om notities te nemen, de recente updates maken deze app alleen maar beter en geven de gebruiker nog meer redenen van de app te gaan houden. De ordelijke, efficiënte interface zorgt ervoor dat deze app ideaal is voor studenten – je kan notities nemen, een to-do lijst maken, herinneringen plaatsen, bestanden toevoegen, een agenda creëren en toegang krijgen tot elk apparaat. Evernote heeft geen opslaglimiet, maar niet-betalende gebruikers hebben een opslaglimiet van 60 MB per maand. Wanneer de app inactief is, kan je nog steeds je notities synchroniseren door de notificaties van je app aan te zetten. Ook de camera functie is zeer nuttig, hiermee kan je elke foto, elk document, elke notitie of elk visitekaartje opslaan.

Dropbox

Zoals alle studenten, sla je bestanden op, verzend en verlies je ze – dit hangt meestal af van je inbox. De gratis Dropbox Mobile app geeft je de kans tot 2 GB aan documenten, foto’s en video’s op te slaan en de delen op een veilige manier. Het is ook gemakkelijk notities toe te voegen aan bestanden die je wilt delen, dit is ideaal wanneer je groepsproject erg veel tijd in beslag neemt. Onlangs begon Dropbox een samenwerkingsverband met Microsoft, zo kunnen gebruikers hun Microsoft Office bestanden onmiddellijk aanpassen op hun mobiele telefoon en ze opslaan op hun Dropbox account.

Wolfram Alpha

Zoals gebruikt in de “Star Trek computer”, bezit de Wolfram Alpha app van 2,80 € meer dan 10 biljoen stukjes data en 50 000 formules. De app gebruikt deze om antwoorden te berekenen en rapporten te genereren over onderwerpen variërend van trigonometrie tot astronomie en genealogie tot mythologie. Het biedt u aan de hand van grafieken, stap-voor-stap verklaringen en details van formules. Ontmoet je nieuwe alleswetende beste vriend, die toevallig ook Apple’s Siri aan de macht helpt.

EasyBib

EasyBib bespaart je erg veel tijd, wanneer je een research paper aan het schrijven bent. Hij is namelijk een fantastische hulp bij het schrijven van een bibliografie. Deze app helpt je uw lijst met referenties te formatteren in meer dan 7.000 citeerstijlen (wie wist er zelfs dat er 7.000 stijlen bestaan?), inclusief de meest gebruikelijke APA en MLA formaten. Je moet gewoon de titel van het boek intypen, waarop EasyBib je verschillende opties geeft en dan een citaat voor je maakt. EasyBib heeft ook een website die je hetzelfde werk levert, maar de app maakt je het net iets gemakkelijker doordat je een foto kan nemen van de bar code van het boek en de app zo een citaat genereert.

Sponsoren

Realisatie: verenigingenweb