S.S.R.-RotterdamSocietas Studiosorum Reformatorum Roterodamensis
Voor bedrijvenWord ook lid!
Wachtwoord vergeten?
Zoeken op website

Energievergelijken.nl

Hoofdsponsor

Energievergelijken.nl

 

Als je het ouderlijk huis verlaat en op kamers gaat wonen, kom je opeens zaken tegen waar je toen je thuis woonde niks mee te maken had. Je ouders regelden waarschijnlijk zonder dat jij het door had alle praktische zaken in huis. Nu jij op jezelf woont, zul je er waarschijnlijk zelf aan moeten geloven. Een bekend voorbeeld: je energiecontract. Hoe weet je welk energiecontract je moet kiezen? Hoe weet je of je duurzame energie afneemt? En hoe weet je dat je niet te veel betaalt? Daarvoor zijn wij er: Energievergelijken.nl. Maar: wat, wie, waar, waarom en wanneer Energievergelijken.nl?

 

Wat?

Energievergelijken.nl is een gratis vergelijker van energiecontracten. Door energiecontracten te vergelijken vind je makkelijk het goedkoopste, en als je wilt het meest duurzame, contract. Wij begrijpen dat niet elke student alles van energie begrijpt. Het enige wat je moet doen? Je gegevens invullen, dan doet de vergelijker  vervolgens al het uitzoekwerk voor je. En wil je bijvoorbeeld meer weten over duurzame energie of zonnepanelen? Ook dat kan bij ons. Lees gewoon een van onze informatieve pagina’s.

 

Wie?

Voor wie is Energievergelijken.nl? De vergelijker is voor iedereen en kan ook gebruikt worden door iedereen. Een energiecontract afsluiten kun je als student (gelukkig) niet altijd zelf doen. Meestal hoort deze verantwoordelijkheid bij de huisbaas. Maar ook dan kun je ervoor zorgen dat deze nog eens kijkt naar de vaste lasten. Jij hebt er namelijk wel mee te maken: ze worden doorberekend in jouw huurprijs. En die kan vast lager. Ga met je huisbaas rond de tafel zitten en bespreek hoe en wat er kan veranderen om de kosten voor jou als student zo laag mogelijk te houden. Wil je het goedkoopste contract? Dan adviseert Energievergelijken.nl een 1-jarig contract met vaste tarieven. Zeg dat maar tegen je huisbaas.

 

Waar?

Je kunt overal waar je wilt energie vergelijken. Al zit je thuis in je pyjama of ben je aan het studeren in de bibliotheek. Het enige dat je nodig hebt is een computer, tablet of smartphone en internet zodat je onze website kunt bezoeken.

 

Waarom?

Geld besparen! Als student heb je al weinig inkomsten. En als je die al hebt, dan geef je dat liever aan leuke dingen uit. Daar valt het energiecontract vast niet onder. Energie vergelijken helpt je om het goedkoopste energiecontract te vinden voor jouw huishouden. En woon je met andere studenten? Dan deel je die energiekosten ook nog eens.

 

Wanneer?

Wanneer je kunt overstappen naar een andere energieleverancier ligt aan de einddatum van het energiecontract. Stap je eerder over dan mag? Dan betaal je soms een overstapboete. Soms wil je nieuwe leverancier deze nog wel eens voor je betalen. Zoek dit dus goed uit, voordat je de stap maakt. Loopt een energiecontract nog maar twee maanden? Dan kun je vrij overstappen.
 

Nog goedkoper?

De maandelijkse energiekosten zullen nog lager worden als jij ook nog eens minder energie verbruikt. Hoe kunnen jij en je huisgenoten makkelijk energie besparen thuis? Een voor de hand liggende, toch vaak vergeten maatregel: laat de kachel geen overuren draaien. Zorg ervoor dat de temperatuur in de nacht, bij afwezigheid, en in niet gebruikte ruimtes niet hoog blijft staan. En zet altijd de lichten uit als je een kamer verlaat. Ook als je ’s nachts thuiskomt na een avondje stappen. En laat dan ook de koelkast niet openstaan als je je midnightsnack hebt gepakt. Wist je dat de koelkast een echte energieslurper is? Doe deze altijd goed dicht. Maak ’m ook leeg als je weet dat jij en je huisgenoten een lange tijd niet thuis zijn, bijvoorbeeld tijdens de zomervakantie!

Sponsoren

Realisatie: verenigingenweb