S.S.R.-RotterdamSocietas Studiosorum Reformatorum Roterodamensis
Voor bedrijvenWord ook lid!
Wachtwoord vergeten?
Zoeken op website

Corendon

Hoofdsponsor

Top 5 goedkope vakantiebestemmingen voor studenten

Allemaal willen we op vakantie! Of je nu rijk bent of arm, een vakantie is altijd weer lekker om naar uit te kijken. Vooral wanneer het somber is en vroeg donker verlang je weer naar de zon in een warm land. Vakanties zijn echter duur maar kunnen voor de arme student toch betaalbaar zijn. Hieronder de top 5 betaalbare bestemmingen voor studenten die naar de zon willen.

Lloret de Mar, Spanje
Lloret de Mar is hét vakantieparadijs voor jongeren. Lekker naar de kroeg en iedere avond een andere club bezoeken behoort tot de mogelijkheden. Overdag lekker bijkomen op het strand en tegelijkertijd bedenken waar je die avond weer uit zal gaan. Deze zonvakantie bestemming is speciaal voor jongeren en heeft scherp geprijsde appartementen in deze stad. Oók voor de student met weinig geld is wat te vinden. Shoppen doe je in het dichtbij gelegen Barcelona terwijl je het strand een keer afwisseld met het waterparadijs "Waterworld".Hurghada, Egypte
Egypte kun je weer met een gerust hart bezoeken. De kleine plaats Hurghada is uitgegroeid tot een echte badplaats die niet onderdoet voor andere gezellige badplaatsen in de regio.
Goedkoop op vakantie naar Egypte en toch lekker verwend worden op een sterren resort. Hurghada heeft een veelzijdig aanbod van hotels en appartementen. Met het 30 kilometer lange zandstrand zit je overdag helemaal goed. Ter afwisseling is het interessant om een excursie te maken naar de koningsgraven van Luxor. Ook een introductieduik in de Rode Zee, waar je de mooiste gekleurde vissen tegen komt, is een mogelijkheid om in je vakantie te doen. Indien je buiten de vakanties om gaat, kun je ook nog eens profiteren van scherpe last minute deals.

Ohrid, Macedonië
Bij het land Macedonië en vooral de stad Ohrid denk je niet zo snel als jongere om hier je vakantie door te brengen. Toch is Macedonïe een land wat je een keer bezocht moet hebben. Het is een goedkoop land met heerlijk eten. Wanneer je gaat shoppen in Ohrid zal je verbaasd zijn hoe weinig alles kost. Het meer van Ohrid biedt mogelijkheden om een frisse duik te nemen of een leuke boottocht te maken. Dit 289 meter diepe meer is één van de grootste op de Balkan. Macedonië heeft meren, bossen en vele gebergten. Na slechts 2.5 uur vliegen ben je beland op een prachtige plek waar je relatief goedkoop vakantie kunt vieren. Ook zijn er vele bezienswaardigheden en wanneer je van historische uitstapjes houdt kun je in Macedonië je hart ophalen. Een bezoek aan Skopje is zeker de moeite waard.

Kyrenia, Cyprus
Als je een zonaanbidder bent dan is dit écht de plek om een strandvakantie door te brengen. Kyrenia ligt in het noordelijke gedeelte van Cyprus en is onderdeel van het Turkse gedeelte. Deze populaire badplaats heeft 3 stranden die allemaal geschikt zijn om de hele dag op te bakken. Escape Beach is overdag bevolkt door jong en oud maar verandert in de avond in een feest met clubs en festivals. Wanneer je als student op een goedkope manier op vakantie wilt is dit the place to be.Alanya, Turkije
Alanya is één van de drukst bezochte badplaatsen van Turkije. Zon, zee en strand, dus genieten. Deze vakantiebestemming is geschikt om als student te ervaren hoe goedkoop je op vakantie kunt. 300 Dagen per jaar schijnt hier de zon en kun je genieten op het strand. Naast deze stranden barst Alanya uit zijn voegen van de cafés, gezellige winkeltjes, terrasjes en restaurant's. Op een imposante rots tussen het Cleopatrastrand en het Ooststrand staat een enorme burcht uit de 13e eeuw. Echt een bezienswaardigheid om eens te bezoeken. Alanya betekent goedkoop op vakantie, uitgaan, lekker eten, shoppen en natuurlijk de hele dag de zon!

Sponsoren

Realisatie: verenigingenweb