S.S.R.-RotterdamSocietas Studiosorum Reformatorum Roterodamensis
Voor bedrijvenWord ook lid!
Wachtwoord vergeten?
Zoeken op website

BTCDirect

Hoofdsponsor

De bitcoin, je hebt er ongetwijfeld al over gehoord maar wat is het nu precies? Je kunt de bitcoin het beste zien als geld voor het internet. Het is snel te ontvangen en te versturen, het enige wat je nodig hebt is een digitale portemonnee ook wel een bitcoin wallet genoemd. Dit is een mobiele app die je kunt downloaden op je iPhone of Android telefoon.

 

Hoe wordt de bitcoin gemaakt?

De digitale valuta wordt niet uitgegeven door een centrale bank maar door een algoritme. Je kunt krachtige computers gebruiken om ingewikkelde berekeningen op te lossen en hiervoor ontvangt de eigenaar van deze computers een aantal bitcoins. Dit systeem zorgt ervoor dat bitcoins niet te kopiëren zijn en er maar een bepaald aantal bitcoins bij kunnen komen. Het maximaal aantal bitcoins die er ooit zullen zijn is 21 miljoen, dit maakt de bitcoin schaars net zoals goud.

 

Wat kun je met bitcoins doen?

Je kunt bitcoins sparen, beleggen en natuurlijk uitgeven. Er zijn honderden gelegenheden in Nederland die bitcoins accepteren, waaronder restaurant Vessel 11 in Rotterdam. Bitcoins gebruiken heeft verschillende voordelen, een van deze voordelen is de snelheid waarmee ze verstuurd kunnen worden. Zo hoeft je nooit op je geld te wachten, binnen een paar seconde verstuur je bitcoins naar je vrienden. Je kunt zelfs een bitcoin wallet met meerdere personen beheren (bijvoorbeeld je studentenhuis), dit noemen we een multi-signature wallet.

 

Hoe kom je aan bitcoins?

Net zoals de Amerikaanse dollar is de bitcoin een valuta. Zoals je voor een dollar een euro zou wisselen, wissel je voor bitcoins ook je euro’s in. Dit kun je doen bij een handelskantoor. Door een account aan te maken op de website van een handelskantoor kun je met behulp van iDEAL je euro’s wisselen voor bitcoins.

 

Je eerste bitcoins verdienen

De start-up BTC Direct verloot vier keer €25,00 in bitcoin onder de eerste 50 aanmeldingen. Wil je als SSRR-lid hier kans op maken? Registreer en verifieer je account dan op de onze bitcoin website en stuur een berichtje om jouw account mee te laten doen!


 

Sponsoren

Realisatie: verenigingenweb